Δράσεις

Με σκοπό να προωθήσουμε τη ‘συνέχεια’ στις δράσεις μας έχουμε καταλήξει σε κάποιες ‘φόρμες’ δράσεων που μπορούν να επαναλαμβάνονται στο χρόνο και να εξελίσσονται:

  • Χ+1      [x πρόβες + 1 παράσταση]

Η δράση αυτή περιλαμβάνει x αριθμό προβών και 1 παράσταση. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο δουλειάς του κάθε χορογράφου μέσα από μια συμπυκνωμένη δημιουργική διαδιακασία, που οδηγεί σε μια νέα χορογραφία. Η δράση ονομάζεται εργαστήριο και όχι σεμινάριο για οι συμμετέχοντες βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ‘πρόβας’ και όχι ‘μαθήματος’. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί το 7+1 #1 με την υποστήριξη του 17ου Διεθνους Φεστιβάλ Καλαμάτας.

  • Έλξεις

Μια από τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του συνδέσμου είναι η ενεργητική προσέγγιση του κοινού και της υπόλοιπης χορευτικής κοινότητας. Οι ‘Έλξεις’ λοιπόν στην ουσία είναι συναντήσεις με συγκεκριμένες ομάδες, σωματεία, τάξεις σπουδαστών με σκοπό την αμφίδρομη γνωριμία μας. Είναι μια ευκαιρία να πούμε δυο λόγια για τη δουλειά μας και να γνωρίσουμε από κοντά τις ομάδες αυτές των ανθρώπων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας.  Μέχρι στιγμή έχει πραγματοποιηθεί η Έλξη #1 (τον Ιούνιο του 2011) με τους μαθητές της Ραλλού Μάνου.

  • Συναντήσεις

Οι ‘Συναντήσεις’ είναι αναπάντεχες συνεργασίες χορευτών ή χορογράφων που προκαλεί ο σύνδεσμος με σκοπό την παρουσίαση μιας συλλογικής παράστασης. Η πρώτες ‘Συναντήσεις’ θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ‘Χρήσης #3’ στο Εμπρός τον Απρίλιο του 2012.

  • Ανταποκρίσεις

Μια από της αρχές της λειτουργίας του συνδέσμου είναι η ενεργητική στήριξη άλλων παρεμφερών θεσμών και δράσεων και η αναζήτηση της συνεργασίας μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτό ο σύνδεσμος καλεί τους υπεύθυνους κάποιας δράσης (συνεδρίο, συμπόσιο, φεστιβάλ κτλ) που έχει ήδη πραγματοποιηθεί να επιχειρήσουν μια παρουσίαση της, έναν απολογισμο. Οι πρώτες δύο ‘Ανταποκρίσεις’ θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ‘Χρήσης #3’ στο Εμπρός τον Απρίλιο του 2012.

  • Συνομοταξίες

Η δράσεις με τίτλο ‘Συνομοταξίες’ έχουν στόχο να φέρουν σε επαφή ανθρώπους με κοινό αντικείμενο έρευνας ή δουλειάς, να προκαλέσουν έναν πρώτο διάλογο και πιθανώς κάποιου είδους κοινής δραστηριοποίησης.   Η ‘Συνομοταξία #1’ θα πραγματοποιηθεί στις 28/4 στο πλαίσιο της Χρήσης #3 στο Εμπρός.

  • Feedback sessions

Με βάση την αρχή του συνδέσμου να προωθεί τη ‘συνέχεια’ των δράσεών του, οργανώνει συνεδρίες ανατροφοδότησης (feedback sessions) για να εμπλέξει τους συμμετέχοντες στις δράσεις του σε μια ενεργητική διαδικασία εποικοδομητικής κριτικής και στοχασμού γύρω από τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των δράσεων αυτών. Τα feedback sessions διασφαλίζουν τη συνέχεια, την εξέλιξη, αλλά και τη διαρκή επικοινωνία του συνδέσμου με τη χορευτική κοινότητα. Μέχρι στιγμή έχει πραγματοποιηθεί ένα feedback session στο Ίδρυμα Κακογιάννη τον Οκτώβριο του 2011, που αναφερόταν στο «7+1 #1» της Καλαμάτας, 2011.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s