Στόχοι

 Στόχοι του συνδέσμου και ενός μελλοντικού δικτύου:

  • Να προωθήσει την εξωστρέφεια και τη νοοτροπία της συλλογικότητας. Να αντισταθεί σε συνήθειες και νοοτροπίες δεκαετιών, που καθιστούσαν κανόνα την ατομική προσπάθεια.

Πώς; Μέσω της ανάπτυξης μιας κουλτούρας διαλόγου εντός της χορευτικής κοινότητας. Προώθηση της πρωτοβουλία των ίδιων των καλλιτεχνών.

  • Να δημιουργήσει τις συνθήκες για συνοχή και συνέχεια στο έργο των ομάδων και να δράσει συμπληρωματικά προς  τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Πώς; Μέσω του κοινού προγραμματισμού, της ανταλλαγής υλικών και άυλων πόρων, της απο κοινού κάλυψης εξόδων παραγωγής, λειτουργικών και πάγιων έξοδων των ομάδων και της αυξημένης προσβασιμότητας του συνδέσμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα λόγω του συλλογικού του χαρακτήρα.

  • Να συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανάπτυξη των ομάδων.

Πώς; Δημιουργώντας ευκαιρίες ανταλλαγής μεταξύ των χορογράφων, οργανώνοντας ημερίδες, θεματικές συναντήσεις με τη χορευτική κοινότητα γενικά και με το κοινό. Προκαλώντας το στοχασμό πάνω στη δημιουργική διαδικασία, τις μεθόδους και την αισθητική, υποβοηθώντας την αυτοπαρατήρηση και την αυτοσυνείδηση των χορογράφων και των συντελεστών των παραστάσεων τους. Επιζητώντας ενεργά τη ζύμωση και την εποικοδομητική κριτική.

  • Να συμβάλει στο να αποκτήσει φωνή η χορευτική κοινότητα απέναντι στην πολιτεία και σε άλλους φορείς πολιτιστικής πολιτικής.

Πώς; Καταλήγοντας μέσα από διάλογο στη διαμόρφωση και διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων για θέματα που απασχολούν τη χορευτική κοινότητα και αναπτύσσοντας γι’αυτό το λόγο συνεργασία με σχετικά τμήματα του πανεπιστημίου (πχ Πολιτιστικής Διαχείρισης της Παντείου, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Π. Αιγαίου κ.α.) και άλλων ειδικών.

  • Να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αλυσίδας επαγγελματιών που δουλεύουν στον ευρύτερο χώρο του σύγχρονου χορού με απώτερο σκοπό το μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας του κλάδου (από τους ειδικούς στην πολιτιστική διαχείριση και τη δικτύωση μέχρι τους ακαδημαϊκούς των παραστατικών τεχνών και τους εκδότες σχετικών εντύπων).

 Πώς; Δίνοντας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους ευκαιρίες πρακτικής άσκησης ή συνεργασίας με τις ομάδες, επιζητώντας γενικά τη γνώμη και την ανταλλαγή μαζί τους, προτείνοντας στους σπουδαστές σχετικών τμημάτων του πανεπιστημίου θέματα πτυχιακών και προσφέροντάς τους υλικό για πρωτογενή έρευνα κτλ.

  • Να δημιουργήσει μια δυναμική γύρω του, με στόχο να κινητοποιήσει και να προσεγγίσει ένα πιο ευρύ κοινό.

Πώς; Αξιοποιώντας την προστιθέμενη αξία που έχει ο σύνδεσμος σε σχέση με τις ομάδες που τον συνιστούν λόγω ακριβώς του συλλογικού του χαρακτήρα πχ την αυξημένη ‘ορατότητα’ μιας συλλογικής δράσης. Πραγματοποιώντας δράσεις ‘ανάπτυξης κοινού’, ουσιαστικής προσέγγισης και γνωριμίας του κοινού με το έργο των ομάδων του, συζητήσεις, προβολές βίντεο, debates κτλ.

  • Να πραγματοποιήσει δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα που να απευθύνονται στους νέους χορευτές, αλλά και στους ίδιους τους χορογράφους και τους δασκάλους χορού.

Πώς;  Μέσω ειδικών σεμινάριων για το σκοπό αυτό, παρέχοντας στους νέους χορευτές ευκαιρίες παρακολούθησης προβών, πρακτικής άσκησης, εμπλοκής με πολλούς τρόπους στις δράσεις των ομάδων.

  • Όλους τους παραπάνω στόχους να τους εφαρμόσει και στην περιφέρεια.

Πώς; Μέσα από εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, συναντήσεις γνωριμίας με την τοπική κοινότητα, προβολές, συζητήσεις κτλ. 

  • Να επιδιώξει την επαφή με δίκτυα, καλλιτέχνες του εξωτερικού. Να συμβάλλει σε ένα καλύτερο επίπεδο κινητικότητας των ελληνικών παραγωγών, τη μεγαλύτερη ορατότητα και διάχυση της σύγχρονης ελληνικής χορευτικής παραγωγής.

Πώς; Και πάλι αξιοποιώντας το συλλογικό χαρακτήρα του συνδέσμου. Παρέχοντας σε δίκτυα, φεστιβάλ, πλατφόρμες και παραγωγούς του εξωτερικού ένα σημείο αναφοράς και απεύθυνσης.

  • Να επιδιώξει τη συνεργασία με άλλες συλλογικότητες.

Πώς; Μέσω συναντήσεων γνωριμίας μαζί τους και κοινών δράσεων.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s