Σεπτέμβρης 2012: Το ΕΜΠΡΟΣ πάει προς τα μπρος!

Σεπτέμβρης 2012: Το ΕΜΠΡΟΣ πάει προς τα μπρος!

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτήριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της ενεργοποίησης του Νοέμβρη βρίσκεται ΕΔΩ
Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, με δεδομένη την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην οποία ζούμε και την απουσία πολιτιστικής πολιτικής εκ μέρους της πολιτείας, που αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας και της τελμάτωσης, αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τη λειτουργία του ΕΜΠΡΟΣ. Από το Σεπτέμβριο 2012 δοκιμάζουμε μια νέα σειρά από συνεργασίες για την οργάνωση και χρήση του χώρου. Κύριο μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός κύκλου καλλιτεχνών και συνεργατών που να στηρίζουν δυναμικά και να αξιοποιούν δημιουργικά το ΕΜΠΡΟΣ. Επικεντρώνουμε στην έρευνα, στο διάλογο ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη των παραστατικών τεχνών, στη συνάντηση και πιθανή συνεργασία καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία, στο άνοιγμα της καλλιτεχνικής διαδικασίας στο κοινό.

Επιχειρούμε για τους επόμενους μήνες μία στενή συνεργασία με το Σύνδεσμο Χορού και την ομάδα αρχιτεκτόνων και εικαστικών Errands. Το πρόγραμμα δράσεων θα διαμορφώνεται σε δίμηνους κύκλους. Καθ’ όλη τη χρονιά το ΕΜΠΡΟΣ θα είναι ανοιχτό στο κοινό τις Παρασκευές με προγραμματισμό που περιλαμβάνει, εναλλακτικά, σύντομες παραστάσεις, προβολές, συζητήσεις, και άλλες απρόβλεπτες δράσεις.

Κάλεσμα συμμετοχής για τις Παρασκευές Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε περίοδο ανακοινώνεται στο kinisimavili.blogspot.gr

► ΠΑΡΤΥ: Ελάτε να γιορτάσουμε το τέλος του καλοκαιριού με ποτό και μουσική την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 9 το βράδυ στο ΕΜΠΡΟΣ!

Μικρή αναδρομή : ο χώρος λειτούργησε καθ’ όλη την περίοδο 2011-2012 προτείνοντας καλλιτεχνικές και θεωρητικές δράσεις, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, επιθυμίες ή ελλείψεις των εμπλεκομένων ομάδων ή ανθρώπων. Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με τη «Χρήση #2» φιλοξενήθηκαν στο ΕΜΠΡΟΣ εβδομαδιαία residencies και παρουσιάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή καθώς και κύκλος προβολών.  Τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της «Χρήσης #2: Εν δυνάμει – εναλλακτικοί τρόποι παραγωγής» δοκιμάστηκαν μοντέλα συνέχειας του ΕΜΠΡΟΣ σε συνεργασία με καλλιτέχνες και θεωρητικούς από την Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν φοιτητές και καθηγητές από το Μεταπτυχιακό της Σχολής Περφόρμανς του Άμστερνταμ «Das Arts». Τον Απρίλιο, ο Σύνδεσμος Χορογράφων ανέλαβε την «χρήση #3» στο ΕΜΠΡΟΣ προσκαλώντας χορευτές, χορογράφους, θεωρητικούς, κ.ά. να εστιάσουν σε ζητήματα έρευνας, θεωρίας και πράξης γύρω από την τέχνη του χορού στην Ελλάδα, σήμερα. Τον Μάιο, τα μέλη της Κίνησης Μαβίλη, στο πλαίσιο της «χρήσης #4» υλοποίησαν ένα «θεατρικό» πρόγραμμα από περφόρμανς, παραστάσεις, on going projects κι ένα πρακτικό εργαστήριο. Παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, φιλοξενήθηκαν διάφορες άλλες δράσεις, εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και τους θερινούς μήνες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: