Το 7+1 πάει για παράσταση στο Ηράκλειο!

Φωτό από πρόβα: Γιώργος Φωτεινάκης

Φωτό από πρόβα: Γιώργος Φωτεινάκης

Το τέταρτο 7+1 στο Ηράκλειο Κρήτης πλησιάζει στο τέλος του.

Το εργαστήρι θα κλείσει με μια πολυπρόσωπη και συναρπαστική παράσταση, που θα γίνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης.

Ήταν άλλη μια ανεπανάληπτη εμπειρία, χάρη στον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και στην όρεξη των χορογράφων!

Δημιουργικότητα, συνεργασία και εμπιστοσύνη, συνθέτουν το ομαδικό πνεύμα που δημιουργήθηκε εδώ τις τελευταίες μέρες!

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Φωτό από πρόβα: Γιώργος Φωτεινάκης

Φωτό από πρόβα: Γιώργος Φωτεινάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7+1 Community Dance- Ηράκλειο Κρήτης #4- Η παράσταση

Το Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο χορού και τη Jam Art company σας προσκαλούν στην παράσταση που ολοκληρώνει το χορογραφικό εργαστήρι «7+1 Community Dance» στις 14 Σεπτεμβρίου ώρα 21:30 στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης. Ο Σύνδεσμος αποτελείται από τις καταξιωμένες ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra, YELP και ΖΗΤΑ. Οι πρώτες πέντε δημιούργησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δράση 7+1 στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2011 και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2012 & 2013 με τον τίτλο 9+1.

Οι 40 συμμετέχοντες της δράσης 7+1, από 8 έως 62 ετών, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά μέσω του χορού, να γνωρίσουν την κίνηση, τον σύγχρονο χορό, τη δημιουργική διαδικασία αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία μιας παράστασης. Κατά τη διάρκεια του επταήμερου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 3 γκρούπ τα οποία ανέλαβαν να χορογραφήσουν αντιστοίχως διαφορετικοί χορογράφοι.  Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 7 μέρες προβών, κάθε γκρούπ συνέθεσε μία χορογραφία, προσεγγίζοντας έτσι την διαδικασία της δημιουργίας, υπό το πρίσμα των ομάδων χορού του Συνδέσμου, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις τεχνικές και τη μεθοδολογία τους.Την έβδομη μέρα προβών, όλοι οι συμμετέχοντες και οι χορογράφοι συναντήθηκαν με σκοπό να ενώσουν τα κομμάτια που δημιούργησαν.  Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Οι ομάδες χορού του συνδέσμου που χορογράφησαν για το «7+1 Community Dance-Ηράκλειο Κρήτης» είναι: η ομάδα Πρόσχημα (www.prosxima.gr) με χορογράφο τη Μαρία Κολιοπούλου, η ομάδα YELP danceco (www.yelpdanceco.gr) με χορογράφο τη Μαριέλα Νέστορα και η ομάδα Lemurius (www.lemurius.com) με χορογράφους τη Κατερίνα Σκιαδά και την Όλια Λυδάκη. Οι πρόβες του 7+1 πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες του Κέντρου Χορού Δήμου Ηρακλείου, στο Παγκρήτιο Στάδιο (θύρα 17).

Οι συνημμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διαρκεί των προβών του 7+1 στη Κρήτη απο τον Γιώργο Φωτεινάκη.

Τι είναι ο Σύνδεσμος Χορού

Το 2010 οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν πράξη της ιδέα της συλλογικότητας, να συνδιαλεχτούν και ανταλλάξουν ιδέες και πόρους. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες YELP danceco και ΖΗΤΑ- Ίρις Κάραγιαν.
Ο Σύνδεσμος συσπειρώνει τις ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Οι στόχοι του είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού, να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου.
Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στον χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία, και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας. (Σύνδεσμος χορού-   www.syndesmoschorou.wordpress.com)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: